RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 2011 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı olarak açılmıştır. Öğretim elemanı kadrosunu tamamlayarak 2015-2016 akademik yılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır.
Bölüm hangi puan türünden, kaç öğrenci almaktadır?
2018-2019 Akademik Yılı'nda Sosyal Hizmet Bölümü eşit ağırlık puan türünden 60 öğrenci almaktadır. Ayrıca 2 adet okul birincisi kontenjanımız bulunmaktadır.
Neden sosyal hizmet bölümünü tercih etmeliyim?
Öncelikle birey olarak duygularımı ve davranışlarımı tanımak istiyorum diyorsanız tercihiniz sosyal hizmet olsun. Sosyal hizmet eğitimi sürecinde insan davranışı ve sosyal sistemlere ilişkin bilgiler sayesinde farkındalık düzeyiniz gelişecektir. İnsan hakları ve sosyal adaleti savunmak için gerekli donanıma sahip olacaksınız. Yardıma muhtaç aile, çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engellinin yaşam kalitesini arttırmak için gerekli yetkinliği elde edeceksiniz. Kısacası insan onurunu yüceltmek gibi erdemli bir mesleğe adım atmış olacaksınız.
Bölüm nerededir? Ne tür imkanları bulunmaktadır?
Sosyal Hizmet Bölümü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yer almaktadır. Merkez kampüsünde yer alması nedeniyle kütüphane, yemekhane, kafetarya, kampüs yaşam merkezi gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulunmaktadır. Barınma için Kredi Yurtlar Kurumu'na ve özel sektöre ait öğrenci yurtları mevcuttur.
2015 yılında bölüm öğrencileri tarafından "Sosyal Hizmet Topluluğu" kurulmuş olup öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak konferans, seminer, gezi, sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenlenmektedir.
Bölümde ne tür dersler okutulmaktadır?
Sosyal Hizmet Bölümü'nde bilgi, beceri ve değer temelli eğitim anlayışı doğrultusunda; birinci sınıfta sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, hukuk, medeni hukuk, sosyal psikoloji, sosyal antropoloji, Türkiye'nin toplumsal yapısı ve sosyal hizmet ortamlarında inceleme gibi temel dersler okutulmaktadır. İkinci sınıftan itibaren bireyle, grupla ve toplumla sosyal hizmet gibi yöntem dersleri, insan davranışı ve sosyal çevre, sosyal politika, psikopatoloji, aile danışmanlığı gibi insan davranışını ve sistemleri tanımaya yönelik dersler; psikiyatrik, adli, okul sosyal hizmeti gibi alan dersleri yer almaktadır. Dördüncü sınıfta Sosyal Hizmet Uygulaması dersi kapsamında her öğrenci için özel staj programı düzenlenmektedir.
Mezun olunca iş olanakları nelerdir?
Sosyal Hizmet Bölümü mezunları "sosyal çalışmacı" ünvanıyla kamu ve özel sektöre ait kurumlarda iş bulma olanağına sahiptir. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının başvurabileceği bütün iş türlerine müracaat hakkı bulunmaktadır. Sosyal çalışmacı olarak Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı bütün kuruluşlarda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, toplum sağlığı merkezlerinde, Adalet Bakanlığı'na bağlı mahkemelerde, denetimli serbestlik müdürlüğünde, cezaevlerinde, İçişleri Bakanlığı'na bağlı göç müdürlüğünde, emniyet çocuk şube müdürlüğünde, yerel yönetimlerde, il afet ve acil durum müdürlüğünde ve daha pek çok kurumda çalışma imkanı bulunmaktadır.